Ajax Test fb

Articole


0 / 5
Da o nota:


Dansul, scena din interiorul dansatorului

8 iulie, Alexandra, Ideas4TalentDansul este unul dintre cele mai frumoase mijloace de manifestare ale omului .Dansul este arta cea mai accesibila oamenilor. Face parte din viata noastra indiferent de varsta, sex, culoare, nationalitate.

Este un liant care leaga oamenii si reuseste sa vorbeasca aceeasi limba chiar daca se manifesta in diferite parti ale lumii.

street dance

Dansul isi face aparitia atunci cand vorbele sunt de prisos, cand limbajul cuvintelor nu poate sa exprime intreaga noastra simtire.

Dansul este viata, culoare, pasiune, energie si reuseste sa fie un reprezentant de seama al sentimentelor noastre. Este un copil care vorbeste despre adevar, curiozitate, puritate si fericire.

Astazi alegem sa vorbim despre streetdance. Acest tip de dans s-a nascut pe strada ca o forma de manifestare a sentimentelor. Street Dance-ul reuneste numeroase stiluri de dans, iar dintre acestea amintim urmatoarele: breakdance, popping, locking, hip hop new style, house dance si electro dance. Ca forma de manifestare a aparut in America anilor 70 si a cunoscut de-a lungul timpului o expansiune incredibila.
In ultimul timp s-au dezvoltat insa si alte stiluri ale aceleiasi categorii. Astfel, a luat nastere krumping si street-jazz (noi forme de manifestare ale street dansului).

Street Dance inseamna pentru mine libertate, creativitate, expresivitate si putere. Este pe departe cea mai buna reteta a nonconformismului, presupune multa munca si determinare. Daca ar exista o categorie de lucruri mai altfel, acest tip de dans ar fi printre cei mai de seama reprezentanti ai categoriei.

In prezent, in lume se organizeaza numeroase competitii care aduc in prim plan acest tip de dance.  Dintre aceste dansuri amintim urmatoarele: Battle of the Year, Juste Debout, ABDC, House Dance International, Red Bull BC1, Hip Hop International. Nivelul acestor concursuri ar putea integra street dance-ul in categoria sporturilor extreme.

Echipamentul pentru acest tip de dans nu implica nici mai mult nici mai putin decat ce ai deja. Trebuie sa te simti bine si sa iti oferi libertate de miscare. In Romania, exista numeroase sali in care poti practica acest tip de dans. Recomandarea mea este sa mergi la Trouble Crew. Gasesti aici o echipa minunata si niste dansatori profesionisti (au confirmat si prin intermediul consururilor castigate).

Sa inceapa dansul! Lasa-te purtat de nebunia lucrurilor frumoase si invata sa apreciezi fiecare secunda de acum.

Share:
0 comentarii


Informatie
Trebuie sa fii logat pentru a comenta!
Afla ce hobby ti se potriveste Testeaza-ti hobby-ul Newsletter
facebook twitter youtube rss